خواص مغز ها و دانه ها

مغز ها و دانه ها _ نظیر بادام، فندق، گردو، پسته و نظیر اینها ) منابعب غنی از پروتئین، چربی های ضروری و بسیاری از املاح و ویتامین ها هستند و مصرف مرتب آن ها ( از نوع کم نمک ) و به مقدار کم می تواند نقش موثری در سلامت انسان داشته باشد.از خواص مغزها و دانه ها می توان وجود مواد مغذی کلیدی پروتئین، لیگنان، آهن، کلسیم و ویتامین E را نام برد. مغز دانه ها دامنه وسیعی از مواد مغذی از جمله روی، پتاسیم و بسیاری از مواد معدنی کمیاب را در رژیم غذایی تامین می کنند.
مغز ها و دانه ها چه تاثیری روی رژیم غذایی دارد؟
تحقیقات نشان می دهد که قرار دادن آجیل در رژیم غذایی سالم به تنظیم وزن کمک می کند و می تواند در برابر بیماری های مزمن (مانند بیماری های قلبی و دیابت) بدن را تقویت کند. اگرچه تحقیقات محدودی در مورد دانه ها و حبوبات انجام شده است. تصور می شود که آنها به دلیل محتوای مواد مغذی مشابه، خواص مشابهی داشته باشند.

انواع مغز ها ( آجیل ) :
مغز (آجیل) یک میوه خشک ساده است که از یک یا دو مغز خوراکی درون یک پوسته سخت تشکیل شده است. آجیل شامل:
- بادام
- بادام هندی
- بادم برزیلی
- بادام زمینی
- فندق
- ماکادامیا
- گردوپکان
- چلغوز
- پسته
- گردو
توجه داشته باشیم که بادام زمینی حبوبات است، به دلیل ویژگی های مشابه آن با آجیلی های درختی، به عنوان آجیل طبقه بندی می شود.
انواع دانه های خوراکی:
مشخصات مغذی دانه ها نیز بسیار شبیه به آجیل است. دانه های رایج خوراکی عبارتند از:
- تخمه کدو
- دانه های کتان
- کنجد
- دانه خشخاش
- تخمه آفتابگردان
- لوبیا سویا
- دانه چیا
- تخمه هندوانه

خواص مغز ها
بیشتر مغز ها دارای ریز مغذی های اصلی مشابه (پروتئین، کربوهیدرات و چربی) هستند، اما انواع مختلف آجیل ممکن است دارای ریزمغذی های فرعی کمی متفاوت (ویتامین واملاح معدنی) باشند.
آجیل ها در هر گرم حدود 29 کیلوژول انرژی دارند و حاوی:
- سرشار از “چربی خوب”
- چربی های تک غیر اشباع (بیشتر انواع آجیل) و چربی های غیر اشباع (عمدتا گردو)
- چربی اشباع کم
- منابع خوب پروتئین غذایی – جایگزین مناسبی برای پروتئین حیوانی
- دارای اسید آمینه آرژنین هستند که رگ های خونی را سالم نگه می دارد.
- عاری از کلسترول غذایی
- سرشار از فیبر غذایی
- سرشار از مواد شیمیایی گیاهی که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند
- سرشار از ویتامین ها ( ویتامین ها شامل E، B6، نیاسین و فولات) و مواد معدنی ( شامل منیزیم، روی، آهن گیاهی، کلسیم، مس، سلنیوم، فسفر و پتاسیم)

خواص دانه های خوراکی:
مانند آجیل ها اکثر دانه ها سرشار از:
- پروتئین، چربی های سالم و فیبر.
- مواد معدنی (مانند منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن گیاهی و روی).
- ویتامین های B1، B2، B3 و ویتامین E
- همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها هستند که مانع از فساد سریع چربی ها می شود.
با توجه به مشخصات مغذی منحصر به فرد آجیل و دانه ها، آنها دارای خواصی برای سلامتی هستند مانند:
- کمک به حفظ وزن شما
- کاهش خطر بیماری قلبی
- کاهش خطر ابتلا به دیابت

مغز ها و دانه ها و کنترل وزن:
اگرچه مغزها و دانه ها دارای انرژی و چربی زیادی هستند، اما خوردن آجیل با افزایش وزن ارتباطی ندارد. در حقیقت، بر اساس مطالعات گسترده جمعیتی، مصرف آجیل با کاهش وزن بدن مرتبط بوده است. پژوهش های اخیر نشان داده شده است که هنگامی که به عنوان بخشی از رژیم کاهش وزن در نظر گرفته شود، آجیل باعث کاهش وزن و کاهش چربی در ناحیه شکم می شود.
کاهش چربی در ناحیه شکم به معنای کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن (مانند بیماری های قلبی و دیابت) است. بنابراین، آجیل باید بخشی از رژیم غذایی سالم باشد.
طبق نظر متخصیصن تغذیه در استرالیا، مصرف هر روز 30 گرم آجیل توصیه می شود آجیل توسط خواص ذیل به کاهش وزن کمک می کند:
- کاهش جذب چربی: چربی های موجود در آجیل به طور کامل هضم نشده و جذب بدن نمی شوند. هنگامی که چربی های کمتری جذب می شود، به این معنی است که انرژی کمتری از آجیل نیز جذب می شود.
- گرسنگی و سیری: آجیل به سرکوب گرسنگی ما کمک می کند. در نتیجه، مصرف غذا کاهش می یابد. این تأثیر به دلیل محتوای پروتئین، چربی و فیبر آجیل است.
- افزایش سوخت و ساز: تحقیقات نشان می دهد که آجیل می تواند میزان انرژی سوزانده شده ما را افزایش دهد. انرژی ای که به دنبال یک وعده غذایی غنی از آجیل می سوزانیم از منابع چربی تامین می شود، به این معنی که ما بیشتر می سوزانیم و چربی کمتری ذخیره می کنیم.
تأثیر دانه ها بر وزن بدن به طور گسترده مورد بررسی قرار نگرفته است، اما به احتمال زیاد شبیه به آجیل است زیرا دارای پروتئین، چربی سالم و فیبر زیاد است.
دیدگاهتان را بنویسید