چای سبز

یک لیوان چای سبز در روز بسیار برای سلامتی مفید است. تحقیقات متعددی این را تایید کرده اند ولی یک تحقیق جدید نشان داده است که پلی فنول های موجود در این چای، شراب قرمز و زیتون به محافظت از شما در برابر سرطان سینه هم کمک می کنند . همچنین گفته می شود که آنتی اکسیدان های موجود در آن برای محافظت در برابر آلاینده های محیطی مثل دود دخانیات مفید است.
چای سبز چیست؟
چای سبز گونهای چای است که از برگها وجوانههای کاملیا سیننسیس که فرایند پژمردگی و اکسیده شدن چای معمولی را نگذرانده به دست میآید. اصالتاً محصول چین است اما تولید و توزیع آن به سایر کشورهای شرق آسیا نیز سرایت کردهاست.
انواع مختلفی از آن وجود دارد که با توجه به تنوع استفاده، شرایط رشد، روشهای باغبانی، فرآوری تولید و زمان برداشت، تفاوتهای چشمگیری دارند. اگرچه تحقیقات زیادی در مورد اثرات احتمالی بهطور مرتب انجام شدهاست، اما شواهد کمی مبنی بر تأثیر نوشیدن چای سبز بر سلامتی وجود داشته باشد. البته باید اضافه کرد در برخی افراد که مشکل فشار دارند، فشار خون را پایین میآورد.

رنگ چای سبز
برخلاف چای سیاه، چای سبز فرایند اکسیداسیون (تخمیر) را طی نمیکند. عمل حرارت دادن و خشک کردن برگ چای قبل از تخمیر، باعث حفظ کلروفیل داخل برگ میشود. کلروفیل ماده ای است که باعث سبز شدن رنگ برگ گیاه میشود. از این رو این چای با کیفیت نباید برگهای قهوه ای داشته باشد؛ بنابراین زمانی که آن را دم میکنید، رنگ چای در فنجان باید طیفی از رنگ سبز باشد (روشن یا تیره بودن رنگ چای دم کرده بستگی به زمان ماندنش داخل آب جوش دارد). رنگ طلایی یا قهوه ای چای سبز بعد از دم شدن نشانه کیفیت پایین برگ خشک شده این گیاه است. بعد از دم کشیدن در آب داغ، برگ چای به رنگ سبز در میآید. رنگ قهوه ای نشان دهنده این است که گیاه خوب فراوری نشدهاست.
طریقه صحیح دم کردن چای سبز
بسیار مهم است که چای سبز را به روش درست و اصولی دم کنید زیرا دم کردن نادرست باعث میشود که هم چای طعم تلخی بگیرد و هم بخش زیادی از خواص خود را از دست بدهد. مهمترین نکتهای که باید در تهیه دمنوش چای سبز درنظر داشته باشید، این است که نباید آن را مانند چای سیاه در معرض حرارت مستقیم قرار دهید. برای تهیه این چای ابتدا باید آب را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس زیر آن را خاموش کنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند تا دمای آن کمی کاهش یابد و به حدود ۸۰ درجه برسد. برای دو فنجان، یک قاشق غذاخوری سرخالی چای داخل قوری بریزید و سپس آب ۸۰ درجه را به آن اضافه کنید. ۵ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا چایتان دم بکشد. پس از این مدت، چای خوش طعم شما آماده است.

تمام آنچه که باید در مورد خواص و مضرات چای سبز بدانید
خواص چای سبز به قدری بیشمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد. از جوانه ها و گلبرگ های تازه گیاه چای به دست می آید. در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می پذیرد. انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.
جلوگیری از ابتلا به سرطان:
نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان میدانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن 100 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و 25 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند).
جوانی و زیبایی
دلیل اصلی ضد پیری بودن چای سبز وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های مؤثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در آن است. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن می باشند که موجب تعویق انداختن روند پیری سلول ها می شوند.


کاهش وزن
اگر تصمیم دارید با مصرف این چای با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
دیدگاهتان را بنویسید